ua en ru

Турчинов має намір позбавити громадянства України Вадима Колесніченка

В.о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов має намір позбавити громадянства України народного депутата від Партії регіонів Вадима Колесніченка.

В.о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов має намір позбавити громадянства України народного депутата від Партії регіонів Вадима Колесніченка. Про це Турчинов заявив сьогодні на засіданні погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми дамо доручення регламентному комітету ВР, щоб було забезпечено рішення про позбавлення депутата (Вадима Колесніченка) громадянства. Отримання громадянства іншої держави, російського громадянства, відповідно до законів України, вже є підставою для позбавлення українського громадянства. По лінії Адміністрації Президента буде забезпечено виконання цього доручення", - заявив Турчинов.

Також комітет ВР з питань регламенту повинен підготувати проект постанови про позбавлення депутатського мандата за вихід з українського громадянства.

Нагадаємо, раніше Колесніченко написав заяву про складання депутатських повноважень. Про це Колесніченко написав у своєму Facebook, опублікувавши фото заяви.

Крім того, сьогодні на брифінгу перший віце-прем'єр міністр Віталій Ярема заявив, що народних депутатів від Партії регіонів Олега Царьова та Вадима Колесніченка притягнуть до відповідальності, як тільки з'явиться юридична можливість.