ua en ru

Турчинов сподівається, що Рада проголосує за введення візового режиму з РФ до канікул

Турчинов сподівається, що Рада проголосує за введення візового режиму з РФ до канікул Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Турчинов зазначив, що візовий режим з РФ потрібно було ввести раніше

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов сподівається, що Верховна Рада України проголосує за введення візового режиму з Російською Федерацією до того, як піде на канікули. Про це Турчинов заявив під час брифінгу в Полтаві, повідомляє "112 Україна".

"Безумовно, це (візовий режим з Росією, - ред.) необхідно було робити відразу, системно з прийняттям рішення про безвізовий режим (з Євросоюзом, - ред.). Але я сподіваюся, Верховна Рада не піде на канікули, поки це рішення не буде прийнято і проголосовано", - зазначив Турчинов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами народного депутата, представника президента у Верховній Раді Ірини Луценко, для введення візового режиму між Україною і Російською Федерацією і Україною буде потрібно не менше 1,5-2 млрд гривень.

"Якщо ми говоримо, що вводимо візовий режим, нам треба як мінімум 1,5-2 млрд гривень (це попередні розрахунки) на створення різних консульств, установ", -повідомила вона.

При цьому Луценко нагадала, що у України є 400 км неконтрольованої кордону з РФ на Донбасі. Крім того, на думку Луценка, введення візового режиму ускладнить ситуацію з анексією Криму і пересуванням його жителів, яких змусили поміняти українське громадянство на російське.