ua en ru

Турчинов констатував відсутність прогресу у військово-технічному співробітництві з Заходом

Турчинов констатував відсутність прогресу у військово-технічному співробітництві з Заходом Фото: секретар РНБО Олександр Турчинов

У відновленні військового потенціалу Україна спирається лише на свої сили

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов констатував відсутність прогресу у військово-технічному співробітництві зі стратегічними партнерами України. Про це він заявив після відвідання Житомирського бронетанкового заводу, передає прес-служба РНБО.

"Сьогодні, відновлюючи військовий потенціал країни, ми змушені спиратися виключно на власні сили. Військово-промисловий комплекс - це рушійна сила нашої економіки, і організація виробництва на всіх підприємствах ВПК сьогодні фактично забезпечує наші Збройні сили та Національну гвардію необхідною зброєю та технікою", - підкреслив Турчинов і додав, що активних зрушень у військово-технічному співробітництві зі стратегічними партнерами поки немає.

Зокрема, за його словами, Житомирський бронетанковий завод зараз працює на повну потужність. Підприємство виробляє БМП, БТР, ремонтує пошкоджену на фронті бойову техніку, а також налагодило випуск бойового модуля, який може бути поставлений на різні моделі бойових машин.

"Цей модуль має 30-міліметрову гармату, кулемет, АГС та дві пускові установки ракет типу "Стугна", - зазначив Турчинов.

Турчинов констатував відсутність прогресу у військово-технічному співробітництві з Заходом

фото: Турчинов оглядає військову техніку

Нагадаємо, наприкінці березня Президент України Петро Порошенко констатував обмеженість ресурсів українського ВПК в частині забезпечення армії.