ua en ru

Турчинов: іноземні військові зацікавлені у придбанні українського ракетного комплексу "Вільха"

Турчинов: іноземні військові зацікавлені у придбанні українського ракетного комплексу "Вільха" Фото: Олександр Турчинов та Петро Поошенко (rnbo.gov.ua)

Турчинов зазначив, що всі етапи випробувань "Вільхи" відбулися успішно

Іноземні військові зацікавлені у придбанні українського ракетного комплексу "Вільха". Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

Як зазначається, Турчинов та президент України Петро Порошенко взяли участь у заключних вогневих випробуваннях "Вільхи" у Херсонській області. Крім того, на випробуваннях були присутні військові керівники, експерти та військові аташе з 7 країн, які висловили зацікавленість у проведенні переговорів щодо придбання "нової потужної української зброї".

"Незважаючи на велику зацікавленість наших іноземних партнерів пріоритетом для нас є забезпечення ракетними комплексами наших Збройних сил", - заявив він.

Турчинов зазначив, що всі етапи випробувань "Вільхи" відбулися успішно і вже в цьому році розпочнеться його серійне виробництво.

Крім того, секретар РНБО заявив про продовження активної роботи над реалізацією національної ракетної програми, додавши, що серед пріоритетів такої програми створення нових потужних крилатих та зенітних керованих ракет для української армії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко поставив завдання розпочати серійне виробництво ракетного комплексу "Вільха" у 2018 році.