ua en ru

Турчинов дав доручення СБУ і ГПУ провести перевірки сепаратистських заяв українських політиків

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов дав доручення Службі безпеки України і Генеральній прокуратурі України провести перевірки сепаратистських заяв українських політиків

Спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов дав доручення Службі безпеки України і Генеральній прокуратурі України провести перевірки сепаратистських заяв українських політиків. Про це Турчинов заявив на засіданні Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Народний депутат з фракції "Удар" Ірина Геращенко повідомила з трибуни парламенту про необхідність притягнення до кримінальної відповідальності українських політиків за сепаратистські заяви.

"Віктора Януковича (молодшого), самопроголошеного прем'єра Сергія Аксьонова, депутата Партії регіонів Вадима Колесніченка та інших "сепаратистів, які роздають інтерв'ю, де відкрито заявляють, що підтримують відокремлення Криму", - заявила вона.

"Я даю доручення ГПУ і СБУ оформити протокольне доручення провести відповідні перевірки на це депутатське звернення (Ірини Геращенко)", - відповів Турчинов.