ua en ru

Турчинов анонсував перетин кордону зі зняттям біометрії для громадян РФ

Турчинов анонсував перетин кордону зі зняттям біометрії для громадян РФ Фото: Олександр Турчинов (РБК-Україна)

Росіян будуть пропускати через кордон з контролем біометричних даних

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов заявив, що громадян Російської Федерації (РФ) з часом почнуть пропускати тільки за біометричними паспортами, одночасно знімаючи контрольну біометрію на кордоні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Турчинов заявив, що громадяни Росії будуть з часом пропускатися через кордон в Україну тільки за біометричними паспортами та з одночасним контролем біометричних даних", - йдеться в повідомленні.

За словами секретаря РНБО, прикордонники в даний момент уточнюють, яке потрібне технічне та матеріальне обладнання для зняття біометричних даних. Турчинов висловив надію, що уряд фінансово підтримає цю роботу, яка має дати результат протягом місяця. Проте точних термінів введення такого комплексу перевірки він не назвав.

"Прикордонники поки розраховують технічні деталі, для того, щоб, поки уряд визначається з введенням візового режиму для громадян РФ, забезпечити пропуск за біометричними паспортами, та при перетині кордону будь-яким росіянином брати у нього ідентифікаційні ознаки: або відбитки пальців, або скан сітківки ока", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Турчинов сподівається, що Верховна Рада України проголосує за введення візового режиму з РФ до того, як піде на канікули.