ua en ru

Турчинов анонсував масове виробництво бойових безпілотників

Турчинов анонсував масове виробництво бойових безпілотників Фото: Олександр Турчинов

До виробництва БПЛА повинен долучитися і флагман української авіації - ДП "Антонов"

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов анонсував масове виробництво бойових безпілотників. Про це йдеться у повідомленні прес-служби РНБО.

Як зазначається, Турчинов заявив, що в України немає альтернативи, ніж давати адекватну відповідь агресору, самим розробляючи бойові та розвідувальні безпілотні літальні апарати і комплекси.


"Ми вже маємо серійне виробництво тактичних безпілотних комплексів, що здійснюють розвідку та корекцію вогню, але поки відсутнє серійне виробництво бойових безпілотників...Сьогодні на нараді з військовим керівництвом та керівництвом оборонпрому було поставлено завдання суттєво змінити паритет сил, налагодивши виробництво найперспективніших безпілотних літальних апаратів, спроможних оперативно знаходити ціль і точково завдавати ураження ворогу", - зазначив він.

Турчинов також зазначив, що до виробництва БПЛА повинен долучитися і флагман української авіації - ДП "Антонов", "який найближчим часом повинен забезпечити виробництво оперативно-тактичних та стратегічних безпілотних літальних апаратів, здатних виявляти загрозу на далеких відстанях ще на території агресора, а також спроможних нести потужні ракети "повітря-земля".

"Окрема задача, яку ми ставимо перед конструкторами та виробниками, - це ефективні засоби для боротьби з ворожими безпілотниками, що дозволяють швидко їх знайти та знешкодити", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація готує наступ на Донбасі з метою виходу до адміністративних кордонів Донбасу та отримання сухопутного коридору до Криму.