ua en ru

У Тунісі депортованих з Німеччини тунісців засудили за тероризм

У Тунісі депортованих з Німеччини тунісців засудили за тероризм Фото: депортованих із Німеччини тунісців на батьківщині засудили за тероризм

Німеччина почала депортацію нелегальних мігрантів-тунісців на батьківщину після теракту на різдвяному ярмарку у Берліні у грудні 2016

Близько десяти тунісців, яких депортували з Німеччини, у Тунісі ув'язнили за причетність до терористичної діяльності. Про це повідомляє DW.

"Розслідування їхньої діяльності показало, що в них є зв'язки з терористичними організаціями", - повідомила речниця антитерористичного трибуналу у Тунісі Соф'єн Сліті.

З її слів, від восьми до десяти осіб було відправлено до тюрми з грудня 2016 року, коли тунісець Аніс Амрі спрямував вантажівку на різдвяний ярмарок у Берліні, у результаті чого загинуло 12 осіб.

Після цього теракту Німеччина почала депортацію нелегальних мігрантів-тунісців на батьківщину.

"Не кожен депортований пов'язаний з тероризмом. Також не кожен, хто мав стосунок до Амрі, причетний до тероризму", - сказала Сліті.

Зазначимо, Амрі, який був пов'язаний з терористичним угрупованням "Ісламська держава", був застрелений італійською поліцією біля Мілана 23 грудня.

У 2015 році у Тунісі відбулося кілька терористичних атак, відповідальність за більшість з яких взяла на себе ІДІЛ.

В останні місяці Туніс посилив боротьбу з екстремізмом, намагаючись покращити свою репутацію у світі.

Нагадаємо, у Німеччині на сьогодні близько 100 іноземців становлять потенційну загрозу для громадської безпеки та підлягають депортації в країни походження.