ua en ru

У Тунісі заарештували учасників акцій протесту

У Тунісі заарештували учасників акцій протесту Фото: поліція

Заарештовано понад 400 учасників акцій

В Тунісі за період з 17 січня арештовано 423 учасника акцій протесту. Про це повідомив прес-секретар МВС Тунісу Валід Лугіні.

Наголошується, що їм пред'явлені звинувачення в мародерстві і насильстві. За тиждень у результаті розгонів демонстрацій постраждали 109 офіцерів поліції та інших органів держбезпеки.

Крім того, 16 січня 26-річний Ріда Яахауі вчинив самогубство перед будівлею адміністрації туніського міста Касерин. Чоловік зробив це після того, як його виключили з черги на працевлаштування. На наступний день кілька десятків людей у Касерині в знак протесту почали палити покришки.

Повідомляється, що 18 січня близько 200 осіб організували акцію протесту на центральній вулиці столиці Тунісу - проспекті Хабіба Бургіби. У вівторок в рідному місті загиблого понад 500 осіб влаштували перед будівлею мерії стихійну демонстрацію, яка закінчилася зіткненнями з силами правопорядку. Поліція була змушена застосувати сльозогінний газ.

Також, 20 січня в місті Феріана (провінція Касерин) в результаті сутичок демонстрантів з силами правопорядку загинув офіцер поліції. Незабаром хвиля демонстрацій перекинулася і на інші регіони країни.

Нагадаємо, влада Тунісу повідомили про припинення акцій протесту в країні, які почалися в Кассеринском регіоні після самогубства безробітного, якому відмовили в урядовій посаді.