ua en ru

Тука заявив, що блокада непідконтрольних районів Донбасу віддалила їхню деокупацію

Тука заявив, що блокада непідконтрольних районів Донбасу віддалила їхню деокупацію Фото: Георгій Тука

Тука вважає, що до блокади виведення військ РФ було можливим восени 2017 року

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що блокада непідконтрольних районів Донбасу віддалила їх деокупацію. Про це повідомляє "112 Україна".

"Я думав, що восени 2017 року ми будемо свідками виведення військ РФ з неконтрольованої території. Мова йшла тільки про схід, не про Крим. Це було обґрунтовано, з моєї точки зору", - заявив Лою.

За його словами, блокада непідконтрольних районовна сході України, яка почалася в кінці 2016 року, віддалила перспективу їхньої деокупації. Він також підкреслив, що про готовність законним методом вирішити питання з блокадою неодноразово заявляли глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков і прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Не обов'язково силовий. Є сучасні методи впливу на людей, які не мають на увазі під собою застосування фізичної сили. Є багато інших гуманних методів. На жаль, вищим керівництвом країни було прийнято такого рішення. Я вважаю це колосальною помилкою", - заявив заступник міністра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Георгія Туки, що відновлення інфраструктури Донбасу сьогоднішніми темпами в умовах браку коштів "може зайняти 500 років".