ua en ru

Тука виступає за надання ветеранам АТО кредитів на бізнес замість пільг

Тука виступає за надання ветеранам АТО кредитів на бізнес замість пільг Фото: Георгій Тука вважає, що атошникам слід надавати пільгові кредити на започаткування бізнесу

Заступнику міністра з питань окупованих територій імпонує підхід до надання пільг, висловлений помічником генсека ООН Іваном Шимоновичем

Заступникові міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгію Туці імпонує надання ветеранам АТО пільгових кредитів для започаткування власного бізнесу замість пільг та пенсій. Про це він повідомив у Facebook за підсумками зустрічі з помічником генерального секретаря ООН з прав людини Іваном Шимоновичем.

"Пан Шимонович висловив цікаву думку щодо соціалізації наших захисників після демобілізації. Зокрема, він вважає помилкою Хорватії надання ветеранам певних пільг та пенсій. Така ситуація призвела до виключення ветеранів з соціальної життєдіяльності суспільства і, як наслідок, призвела до негативних наслідків: алкоголізму, насильству і т. ін.", - написав Тука.


На думку помічника генсека ООН, краще надати ветеранам пільгові кредити для започаткування власного бізнесу.

"Мені особисто дуже імпонує такий підхід!", - підсумував заступник міністра з питань окупованих територій.

Тука також вважає, що надання державою атошникам земельних ділянок - тупиковий шлях, оскільки більшість з них не мають грошей для будівництва житла.

Нагадаємо, екс-керівник Луганської області і нинішній заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука допускає можливе відновлення торгівлі з окупованими територіями Донецької і Луганської областей.