ua en ru

Тука: вартість нової залізничної гілки в Луганській області складе 433 млн гривень

Тука: вартість нової залізничної гілки в Луганській області складе 433 млн гривень Фото: Тука розповів про будівництво нової залізничної гілки в Луганській області

Нова залізнична гілка з'єднає Білокуракине та Сватове

Орієнтовна вартість нової залізничної гілки в Луганській області складе 433 млн гривень. Про це на прес-конференції розповів Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (ВЦА) Георгій Тука, передає прес-служба ОДА.

"Луганська область має дві паралельні колії. Одна з яких лише частково проходить по лінії регіону. Інша - одним кінцем йде на територію Російської Федерації, а другим - на територію, непідконтрольну українському уряду. Таким чином, друга колія не використовується", - розповів Тука.


За його словами, до нього надходили звернення жителів з півночі області, зокрема, від власників фермерських господарств і представників великого бізнесу.

"Лише тільки після того, як "Укрзалізницею" було прийнято рішення про перенесення пункту управління Донецької залізниці на підконтрольну українському Уряду територію з Донецька, ми дуже швидко знайшли взаєморозуміння про початок будівництва залізничної гілки", - зазначив він.

"Вона дозволить поєднувати дві лінії, які зараз між собою не пов'язані. Мова йде про будівництво залізниці за маршрутом Білокуракине-Сватове. Приблизна відстань 45 км", - також повідомив Тука.

Як повідомляється, за попередніми підрахунками, орієнтовна вартість нової залізниці становить 433 млн гривень.

Нагадаємо, раніше Тука заявляв про намір побудувати нову ж/д гілку на території Луганської області.