ua en ru

Тука розповів, чому Кабмін не припинив поставки електроенергії в ДНР

Тука розповів, чому Кабмін не припинив поставки електроенергії в ДНР Фото: Георгій Тука

З території ДНР надходить електроенергія на підконтрольну українському уряду частину Донецької області

Поставки електроенергії в самопроголошену "Донецьку народну республіку" не припинені, оскільки з її території надходить електроенергія на підконтрольну українському уряду частину Донецької області. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

"З Донецької області йде електропостачання на нашу територію. Наприклад, Авдіївка забезпечується електроенергією з неконтрольованої території. Зараз це питання вивчається, але рішення поки не прийняте. Ми не можемо відмовитися від електроенергії з непідконтрольної частини, поки не побудували додаткову лінію електроживлення, щоб Авдіївку під'єднати з контрольованої території", - розповів Тука.

Також він зазначив, що заборгованість непідконтрольної частини Донецької області становить 480 млн гривень, у той час як заборгованість контрольованої частини досягає 5,4 мільярди гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росії не вистачить електроенергії, щоб забезпечити роботу заводів тимчасово непідконтрольних Україні територій Луганської області.