ua en ru

У МінАТО проти участі Савченко в переговорах з бойовиками ДНР/ЛНР

У МінАТО проти участі Савченко в переговорах з бойовиками ДНР/ЛНР Фото: Тука вважає, що вести переговори з бойовиками ДНР/ЛНР повинні особи, які мають на них вплив

За його словами, це підніме ціну за визволення і власну значимість терористів

Терористи самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки" негативно ставляться до народного депутата від "Батьківщини" Надії Савченко, тому її участь у переговорах не принесе позитивних результатів. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив заступник міністра у справах окупованих територій Георгій Тука.

Він повідомив, що в переговорах повинні брати участь особи, які мають безпосередній вплив на бойовиків.


"Що стосується звільнення полонених, я вважаю, що втягуватися в цей процес мають ті люди, які мають якусь вагу і способи впливу. Хто це, прізвище, посада не мають ніякого значення, коли мова йде про конкретні життях наших хлопців... Але, чесно кажучи, я не дуже-то думаю, що Надіїна фігура, як парламентера, це хороший аргумент буде", - зазначив Тука.

"По-перше, Надю сприймають як вбивцю і терориста. А по-друге, всі чудово усвідомлюють, наскільки зараз фігура Наді популярна в Україні, і якщо вона буде вести переговори з терористами про звільнення наших хлопців, я хотів би помилятися, але мені здається, що це підніме ціну за звільнення, так і власну значущість в очах терористів", - додав заступник міністра у справах окупованих територій.

Він підкреслив, що Савченко необхідно час, щоб адаптуватися в тому навколишньому середовищі, яка змінилася за останні два роки.

Також Тука додав, що зараз на Донбасі бойовики відкривають вогонь для того, щоб постійно тримати українських військових в напрузі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в СБУ проти прямих переговорів Савченко з ДНР/ЛНР.