ua en ru

Тука назвав версії, хто може бути причетний до підриву автомобіля ватажка ЛНР Плотницького

Тука назвав версії, хто може бути причетний до підриву автомобіля ватажка ЛНР Плотницького Фото: Георгій Тука

Чиновник прогнозував такий фінал кілька тижнів тому

Заступник міністра з питань окупованих територій України Георгій Тука назвав можливі версії, хто може бути причетний до підриву автомобіля "глави ЛНР" Ігоря Плотницького. Про це він написав у Facebook.

"Я ще не володію достовірною інформацією щодо цього випадку. Тому, можу лише відзначити, що такий фінал я прогнозував 3-4 тижні тому", - зазначив він.

Він назвав чотири можливі версії, які можуть пояснити підрив автомобіля Плотницького. "Свої. Відомо, що Плотницький нещадно грабував окуповану частину Луганської області. Звичайно, у нього були і конкуренти серед місцевих "революціонерів". Цілком ймовірно, що ліквідація - результат внутрішньої конкурентної боротьби", - зазначив він.


"Сусіди. "Дорогий сусід" Захарченко відверто конкурував з Плотницьким щодо розподілу сфер впливу та фінансових потоків", - заявив Тука.

Також на думку Туки, до замаху на Плотницького може бути причетний "старший брат".

"Аналізуючи схожі події в інших країнах світу, варто підкреслити, що, в переважній більшості, одіозні фігури довго не живуть. Виконавши свою справу в початку конфлікту, вони стають непотрібними для закулісних режисерів. По-перше, вони занадто багато знають. По-друге, вони - надто одіозні, отже, не підходять для переговорних процесів щодо примирення", - припустив Тука.

"Наші. Останній сценарій підсумки успішної роботи наших фахівців. Це можуть бути як, контрольовані урядом, спецслужби, так і "народні месники".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Луганську підірвали автомобіль ватажка ЛНР Плотницького.