ua en ru

Тука: найближчим часом КПВВ у Луганській області не відкриються

Тука: найближчим часом КПВВ у Луганській області не відкриються Фото: Георгій Тука не бачить можливості відкриття КПВВ

У Станиці Луганській щодня йдуть обстріли

Найближчим часом контрольний пункт виїзду та в'їзду у Станиці Луганській не відкриється. Про це заявив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука в ефірі "5 каналу".

"Ми з'ясовуємо нашу спільну позицію з прикордонниками про можливе відкриття КПВВ у силу того, що є два КП на території Луганської області - це Станиця Луганська і Золоте. За Станиці Луганській про жодне відкриття не може бути й мови, тому що щодня йдуть обстріли", - пояснив губернатор.

Він розповів, що за останній період технічне обладнання, яке було застосовано при будівництві КПВВ, практично знищено і потрібен час на його відновлення.


Щодо КПВВ у Золотому Тука сказав, що "наша сторона підтверджує свою готовність про відкриття, але вранці отримав інформацію, що інша сторона не збирається цього робити".

"Таким чином, якщо узагальнити інформацію по Луганській області, то я не бачу жодних можливостей щодо відкриття найближчим часом одного з КПВВ", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ закликали всі сторони конфлікту на Донбасі відкрити додаткові пункти пропуску для мирних жителів.