ua en ru

ОБСЄ вимагає вивчити варіанти відновлення роботи КПП в Луганській області

ОБСЄ вимагає вивчити варіанти відновлення роботи КПП в Луганській області Фото: Мартін Сайдик повідомив про роботу над відновленням роботи КПВВ на Донбасі

У Луганській області можуть відкрити пункти пропуску напередодні свят

Сьогодні, 20 квітня 2016 року, в ході переговорів контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі координатор гуманітарної підгрупи від ОБСЄ вимагав вивчити варіанти відновлення роботи пунктів пропусків у Луганській області напередодні свят. Про це заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик, передає "Бєлта".

"Координатор робочої групи вимагає від усіх сторін вивчити усі можливі варіанти якнайшвидшого відновлення роботи пунктів пропуску", - повідомив Сайдик і зазначив, що мова йде про Луганську область.


Також Сайдик наголосив, що пункти пропуску можуть бути відкриті тільки після дотримання режиму припинення вогню.

"Учасники робочої групи з гуманітарних питань висловили стурбованість з приводу збільшення кількості порушень режиму припинення вогню. Вони погодилися зробити все можливе, щоб жителі східної України могли відвідувати своїх родичів і друзів, які проживають по іншу сторону від лінії зіткнення. Особливо в період великодніх свят. Тому всі пункти пропуску на всій лінії дотику повинні бути відкритими і діючими", - зазначив Сайдик.

Нагадаємо, ОБСЄ заявила про різке збільшення порушень режиму тиші на Донбасі.