ua en ru

ТЦ "Середньофонтанський" в Одесі експлуатується незаконно, - активісти

ТЦ "Середньофонтанський" в Одесі експлуатується незаконно, - активісти

Громадська організація "Стоп корупції" в програмі-розслідуванні з'ясувала, що в Одесі існують всі ризики повторення "Ризької трагедії", оскільки торговий центр "Середньофонтанський", побудований ще в 2014 році, до цих пір офіційно не введений в експлуатацію. Про це зазначається у відповідному сюжеті.

У ході перевірки забудовник подав декларацію про готовність об'єкта до експлуатації. Але, як вдалося з'ясувати активістам, в Єдиному реєстрі дозвільних документів її не виявилося. Громадські активісти прийшли до висновку, що всі папери на рахунок придатності до експлуатації – фіктивні.


Також було виявлено, що торговий центр отримав припис про зупинення незаконної експлуатації. Однак, як випливає з програми розслідування, "Середньофонтанський" функціонує донині.

Відзначається, що в 2013 році в Ризі на людей завалився дах в торговому центрі Maxima. Загинуло понад півсотні людей, а всьому виною виявилося недотримання правил безпеки забудовниками і, зокрема, невиконання приписів державних органів, відповідальних за архітектурний нагляд.

"Команда "СТОП Корупції "отримала цю фіктивну декларацію (на проведення будівельних робіт, - ред.). Проектувальником і забудовником виступив Науково-виробничий центр "Екобуд". За законом ці функції по об'єкту не може виконувати одна і та ж компанія. Але її директор Володимир Суханов нічого пояснювати не захотів", - повідомив журналіст Артем Лагутенко.