ua en ru

Цушко має намір піти у відставку з посади голови СПУ

Стало відомо, що голова Антимонопольного комітету Василь Цушко має намір піти у відставку з посади голови Соціалістичної партії України, про що написав відповідну заяву. Своє рішення він пояснив неможливістю поєднувати політичну діяльність з роботою в органі виконавчої влади. Запропонувавши трьох кандидатів на цю посаду, Цушко виділив серед них колишнього міністра транспорту і зв'язку Миколу Рудьковського, висунення якого нібито вже узгоджено з керівництвом Партії регіонів. Про це пише "Комерсант-Україна".

Питання про відставку голови Соцпартії (СПУ) Василя Цушка обговорювалося на розширеному засіданні політвиконкому партії в минулі вихідні. "Василь Петрович написав заяву про відхід. Він сказав, що, знаходячись на державній службі, не може поєднувати її з партійною діяльністю. Ми розглянули заяву і вирішили винести її на обговорення з'їзду партії, який відбудеться 31 липня", - повідомила член політради Валентина Семенюк-Самсоненко.

Вчора ряд ЗМІ з посиланням на джерела в СПУ повідомили, що справжньою причиною відставки є поганий стан здоров'я лідера партії. "Цушко заявив, що хоче залишити посаду голови СПУ за станом здоров'я, оскільки цього літа він переніс другий інфаркт", - говорилося в повідомленні. Проте сам Василь Цушко спростував цю інформацію.