ua en ru

Цуренко здобула вольову перемогу на старті Australian Open

Цуренко здобула вольову перемогу на старті Australian Open Фото: Леся Цуренко (twitter.com/LTsurenko)

Українка вперше з 2013 року подолала стартовий бар'єр в Мельбурні

Друга ракетка України і 42 ракетка світу Леся Цуренко успішно подолала перше коло Відкритого чемпіонату Австралії (Australian Open). Про це повідомляє сайт "Великий теніс України".

Українка здолала в трьох сетах росіянку Наталію Віхлянцева займає в світовому рейтингу 56 місце, з рахунком 3:6, 6:3, 6:4.

Поступаючись після першого сету і 2: 3 у другій партії, Лесі вдалося виграти чотири гейми поспіль, щоб перевести матч у вирішальний сет. У третій партії дівчата обмінялися брейками на старті, після чого Цуренко знову взяла гейм на подачі Віхлянцева (з шостого брейкпоінта). Українка змогла свій відрив зберегти і довести матч до перемоги.

Поєдинок тривав 1 годину 48 хвилин. За цей час Цуренко взяла дві подачі Віхлянцевої і не втримала одну свою. Леся уникла помилок на подачі і виконала один ейс, а її суперниця жодного разу не подала навиліт і двічі помилилася на подачі.

У другому раунді австралійського Мейджора українка зіграє з переможницею матчу між полькою Агнешкою Радванська і чешкою Христиною Плішкова

Протягом останніх чотирьох сезонів Цуренко не могла пройти перше коло на Australian Open. Востаннє українка змогла подолати стартовий бар'єр в Мельбурні у 2013 році, коли дійшла до третього кола змагань.

Зазначимо, завдяки успіху Лесі, у другому раунді турніру виступлять відразу чотири наших тенісистки, що є рекордом для України в Мельбурні.

Нагадаємо, раніше українські тенісисти Олександр Долгополов, Еліна Світоліна, Катерина Бондаренко і Марта Костюк подолали перше коло Australian Open.