ua en ru

Четверо українців з перемоги стартували на Australian Open

Четверо українців з перемоги стартували на Australian Open Фото: світлове шоу на Род Лейвер Арена (twitter.com/australianopen)

Тільки Катерина Козлова не змогла пробитися до другого кола турніру

Українські тенісисти Олександр Долгополов, Еліна Світоліна, Катерина Бондаренко і Марта Костюк подолали перше коло Відкритого чемпіонату Австралії (Australian Open). Про це повідомляється на сайті змагань.

Перша ракетка України і 37 номер світового рейтингу Олександр Долгополов пробився до другого кола турніру, обігравши 448 номера світового рейтингу австрійця Андреаса Хайдер-Маурер з рахунком 7:6 (3), 6:3, 6:4.

У другому раунді українець зустрінеться з австралійцем Меттью Ебден (78). Для тенісистів це буде перший очний поєдинок.

Також успішно починає свій виступ в Мельбурні перша ракетка України Еліна Світоліна. Українка впевнено обіграла сербку Івану Йоровіч, що займає 279 місце в світовому рейтингу, з рахунком 6:3, 6:2.

У другому раунді нашу тенісистку чекає поєдинок з чешкою Катержіною Синяковою (WTA 59). Раніше в турі Світоліна і Синякова зустрічалися один раз, тоді перемогу святкувала Еліна.

Тріумфально дебютувала в основній сітці турніру 15-річна українка Марта Костюк. Українка на старті розгромила першу ракетку Китаю і 27 ракетку світу Пен Шуай - 6:2, 6:2.

Наступною суперницею Марти Костюк стане 168 ракетка світу з Австралії Олівія Роговська.

Також до другого раунду Australian Open вийшла 94 ракетка світу Катерина Бондаренко, обігравши швейцарку Вікторію Голубич, що займає 115 місце в світовому рейтингу, з рахунком 7:6 (3), 4:6, 6:2.

Далі нашу тенісистку чекає поєдинок з росіянкою Анастасією Павлюченковою, що займає 18 місце в світовому рейтингу. Рахунок особистих зустрічей дівчат 2-1 на користь останньої.

На жаль, в першому колі пройти Павлюченкову не змогла 86 ракетка світу українка Катерина Козлова, програвши з рахунком 6:3, 4:6, 3:6.

Шоста представниця України на цьогорічному Australian Open Леся Цуренко свій матч першого кола зіграє у вівторок, 16 січня.

Нагадаємо, Світоліна може стати першою ракеткою світу за підсумками Australian Open.