ua en ru

Цукерберга мають намір допитати в Євросоюзі

Цукерберга мають намір допитати в Євросоюзі Фото: глава Європарламенту Антоніо Таяні (president.gov.ua)

У Європарламенті стурбовані дотриманням Facebook суворих стандартів конфіденційності даних ЄС

Голова Європейського парламенту Антоніо Таяні має намір у понеділок надіслати лист співзасновнику Facebook Марку Цукербергу з вимогою дати свідчення у зв'язку з підвищеним занепокоєнням щодо конфіденційності у соцмережі. Про це повідомив прес-секретар Таяні, передає The Washington Post.

Видання зазначає, що, якщо Цукерберг погодиться, йому доведеться зіткнутися з найсуворішими критиками з технологічної галузі за межами США.

"Слухання у Facebook показують, що як і раніше залишається стурбованість щодо дотримання суворих стандартів конфіденційності даних ЄС. Ми впевнені, що пан Цукерберг також буде готовий відповісти на наші запитання, показуючи, що він однаково прихильний відповідальності перед європейськими громадянами", - заявив Таяні.

Як повідомило видання, Facebook поки що не відповів на його запит про намір допитати главу компанії в Європейському союзі.

Нагадаємо, 11 квітня 2018 року засновник і генеральний директор соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг виступив перед комітетом з енергетики та торгівлі Палати представників Конгресу США.