ua en ru

Цукерберг заявив, що його дані потрапили в Cambridge Analytica

Цукерберг заявив, що його дані потрапили в Cambridge Analytica Фото: Марк Цукерберг flickr.com/The Stars Fact

Сьогодні Цукерберг виступає перед комітетом по енергетиці та торгівлі Палати представників Конгресу

Марк Цукерберг в середу сказав законодавцям, що він входить в число 87 млн користувачів Facebook, чиї дані були передані політичним консультантам Cambridge Analytica, передає Reuters.

При цьому він не погодився з тим, що користувачам не вистачає контролю над своїми даними в Facebook.

"Кожен раз, коли хтось хоче поділитися чимось на Facebook ... є контроль. Прямо там. Не захований десь, а прямо там", - сказав Цукерберг.

Крім того, Цукерберг зіткнувся з питаннями з боку членів Конгресу про те, що він робить для того, щоб надати користувачам більше свободи вибору для обміну своїми особистими даними з Facebook або третіми особами.

Зазначимо, що Цукерберг неодноразово захищав правила конфіденційності компанії, заявляючи, що користувачі контролюють свої власні дані. Але коли його запитали, чи його дані були використані неправильно, він відповів: "Так". При цьому він не уточнив подробиць.

Зазначимо, що сьогодні Цукерберг виступає перед комітетом по енергетиці та торгівлі Палати представників Конгресу США.

Нагадаємо, вчора в ході виступу Цукерберг визнав свою помилку у зволіканні реакції на втручання Росії у вибори в Сполучених Штатах. Цукерберг сказав, що бере на себе відповідальність за витік даних і за те, що Facebook міг використовуватися для розповсюдження "фальшивих новин" під час передвиборної гонки. Також він заявив, що після інформації, що надійшла в 2015 році збором даних компанією Cambridge Analytica, Facebook не заявив про це вчасно Федеральної торгової комісії. Цукерберг зазначив, що утримання одного російського агентства, яке намагається поширювати дезінформацію, досягло близько 126 млн осіб на Facebook протягом двох років у період виборів 2016 року.