ua en ru

ЦРУ задіє в Нігері аеропорт для нанесення авіаударів в Лівії, - NYT

ЦРУ задіє в Нігері аеропорт для нанесення авіаударів в Лівії, - NYT Фото: БПЛА США (wikipedia.org)

Раніше цей аеропорт використовувався для розвідувальних польотів БПЛА

Працівники Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США для нанесення ударів з безпілотних літальних апаратів (БПЛА) по терористам в Лівії збираються задіяти аеропорт в місті Дірку на півночі Нігера. Про це повідомляє The New York Times.

За джерелами видання, цей аеропорт протягом декількох місяців вже був задіяний для відправки БПЛА під час розвідувальних операцій. Згодом апарати мають бути задіянні для нанесення ударів по терористам з "Ісламської держави" та "Аль-Каїда".

Також видання повідомило, що з початку року була значно розширена територія аеропорту, а також побудована нова злітно-посадкова смуга.

Ще на початку серпня 2018 журналіст NYT спостерігав, як з аеропорту злітали апарати, що дуже нагадують БПЛА. Міністр внутрішніх справ Нігера на це повідомлення лише відповів, що "все, що я знаю, - це те, що вони американські".

Нагадаємо, армія США проведе військові навчання в Сирії. Заява про проведення військових навчань було опубліковано на сайті Центрального військового командування США.