ua en ru

Армія США проведе військові навчання в Сирії

Армія США проведе військові навчання в Сирії Фото: армія США (defense.gov)

Це дасть можливість продемонструвати РФ можливості США в цьому районі

Пентагон оголосив про початок військових навчань на півдні Сирії, які є відповіддю на дії військових РФ, які попередили американську сторону про проведення військової операції вблизь бази коаліції в Ет-Танф. Про це повідомляє CNN.

Заява про проведення військових навчань було опубліковано на сайті Центрального військового командування США.

"Наші сили продемонструють здатність швидкого розгортання, нападу на ціль спільно повітряними та наземними силами і проведення швидкої ексфільтрації в будь-якому місці спільної зони спільних операцій сил Операції Inherent Resolve. Навчання, подібні до цього, зміцнюють наші можливості знищення ІД і гарантують нашу готовність реагувати на будь-яку загрозу нашим військам", - сказано в заяві відомства.

Джерела CNN повідомили, що рішення про проведення навчань було прийнято як відповідна міра на дії російських військових, які заявили про проведення військових операцій проти бойовиків в районі військової бази міжнародної коаліції в провінції Хомс.

Нагадаємо, Росія попередила США про удари в районі американської бази в Сирії. За даними джерел, мова йде про військову базу в Ет-Танфі недалеко від кордону Сирії, Йорданії та Іраку, яка має ключове значення в боротьбі США і Росії за вплив у регіоні.