ua en ru

У ЦРУ назвали WikiLeaks пов'язаною з Росією недержавною розвідслужбою

У ЦРУ назвали WikiLeaks пов'язаною з Росією недержавною розвідслужбою Фото: глава ЦРУ Майк Помпео назвав WikiLeaks ворожою розвідслужбою

На думку глави ЦРУ, розслідування WikiLeaks завдало великої шкоди національній безпеці США

Директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що організація WikiLeaks є ворожою США розвідувальною службою, яка пов'язана в тому числі з Росією. Про це повідомляє The Hill.

"Пора назвати WikiLeaks тим, чим вона є насправді: недержавною ворожою розвідувальною службою, яку часто підбурюють такі державні суб'єкти, як Росія", - сказав Помпео.

Він додав, що WikiLeaks закликає своїх послідовників влаштовуватися на роботу в ЦРУ, щоб викрадати секретну інформацію.

Помпео також звинуватив російське Головне розвідувальне управління в хакерських атаках на США і поширенні викрадених даних через WikiLeaks.

З його слів, російський телеканал RT також "активно співпрацював" з цим ресурсом.

Глава ЦРУ зазначив, що викриття Ассанжа і Сноудена "завдали великої шкоди національній безпеці країни, і вони будуть продовжувати це робити й надалі".

Як зазначає видання, нова адміністрація США вже не вперше публічно критикує Wikileaks, хоча сам Дональд Трамп підтримував цю організацію, коли був кандидатом у президенти.

Нагадаємо, у березні 2017 року організація WikiLeaks пообіцяла надати технологічним компаніям ексклюзивний доступ до файлів про хакерські операції ЦРУ.