ua en ru

У ЦРУ немає доказів причетності Саудівської Аравії до терактів 11 вересня

У ЦРУ немає доказів причетності Саудівської Аравії до терактів 11 вересня Фото: Джон Бреннан розповів, що Саудівська Аравія непричетна до терактів 11 вересня

Джон Бреннан повідомив, що з частини доповіді щодо терактів 2001 року може бути знятий гриф "цілком таємно"

У засекреченій частини доповіді про розслідування терактів, що відбулися в США 11 вересня 2001 року, немає прямих вказівок на те, що уряд Саудівської Аравії несе відповідальність за трагедію, оскільки нібито покривав "Аль-Каїду". Про це директор ЦРУ Джон Бреннан повідомив в інтерв'ю телеканалу Al Arabiya.


"Після 11 вересня комісія дуже уважно вивчила твердження щодо причетності Саудівської Аравії, уряду Саудівської Аравії. Члени комісії дійшли висновку про відсутність свідчень того, що уряд Саудівської Аравії як інститут державної влади або його посадові особи особисто підтримували теракти 11 вересня", - сказав Бреннан.

За його словами, з частини доповіді скоро може бути знятий гриф "цілком таємно".

"В дійсності проведені дослідження продемонстрували, що, на жаль, теракти були вчинені, але вони були справою рук "Аль-Каїди", аз-Завахірі та інших", - додав Бреннан.

Нагадаємо, раніше глава Центрального розвідувального управління США Джон Бреннан виступив проти публікації секретної частини доповіді про теракти 11 вересня 2001 року.