ua en ru

Ципрас вважає, що Австрія і країни Балкан "руйнують Європу"

Ципрас вважає, що Австрія і країни Балкан "руйнують Європу" Фото: Алексіс Ципрас вважає, що Європа у психологічній кризі

Він звинуватив Австрію, що вона послуговується логікою "фортеці Європи"

На саміті ЄС-Туреччина, який заплановано на 7 березня і буде присвячено кризі біженців, Греція наполягатиме на солідарності з мігрантами та справедливому поділі витрат між країнами-членами Євросоюзу. Про це заявив грецький прем'єр-міністр Алексіс Ципрас, передає DW.

"Європа - у психологічній кризі. Чи переможе Європа страху та расизму Європу солідарності?" - заявив Ципрас на засіданні центрального комітету ліворадикальної партії СИРІЗА, звинувачуючи Австрію у тому, що вона послуговується логікою "фортеці Європи".

На його думку, центральноєвропейські країни з демографічними проблемами та низьким безробіттям могли б у далекій перспективі виграти від прийому мільйонів біженців.

За словами Ципраса, уповільнивши потік мігрантів, які рухаються з Греції на північ, Австрія та балканські країни "руйнують Європу".

Приблизно 30 тисяч мігрантів зараз перебуває в Греції, очікуючи на відкриття македонського кордону. До кінця березня ця кількість може зрости до 100 тисяч осіб, припустив єврокомісар із питань міграції Дімітріс Аврамопулос.

"Якщо кордони для біженців закриті, а потік на острови триває, то їхнє переправлення до інших країн стає нагальною справою. Воно має початися негайно, й у великих кількостях. Ми добиватимемося цього на саміті", - підсумував Ципрас.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони Австрії заявили, що не хочуть брати участі в розподілі мігрантів за квотами.