ua en ru

ЦВК вимагає від Мінфіна та Держказначейства негайно профінансувати виборчу кампанію 2009 р.

Центральна виборча комісія України вимагає від Мінфіна України та Державного казначейства України негайно профінансувати виборчу кампанію 2009 р. Таке рішення було прийняте сьогодні на засіданні ЦВК за ініціативи члена ЦВК Михайла Охендовського, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, в рішенні йдеться про те, щоб зобов'язати Мінфіна України та Державного казначейства України не пізніше, ніж до 24 грудня було перераховано 195 млн 184 тис. 370 грн на рахунок ЦВК в рамках фінансування проведення виборчої кампанії у 2009 р.

Як зазначив на засіданні голова ЦВК Володимир Шаповал, несвоєчасне виділення цих коштів (по завершенню поточного року) може поставити під сумнів легітимність фінансування виборчої кампанії.

Як повідомив РБК-Україна ініціатор даної постанови М.Охендовський, Держказначейство та Мінфін зобов'язані виконати рішення ЦВК, виходячи з норм закону про ЦВК. «В разі ненадходження коштів на рахунок ЦВК до вечора 24 грудня, ЦВК буде вживати надзвичайно жорстких заходів», - сказав він. Він додав, що копію сьогоднішнього рішення було надіслано до Генеральної прокуратури України.