ua en ru

ЦВК заявив про готовність до довиборів у Раду в 5 проблемних округах

Центральна виборча комісія завершила всі процедури по підготовці до повторних виборів народних депутатів України в п'яти проблемних округах. Про це заявив голова ЦВК Михайло Охендовський, передає "Дзеркало тижня. Україна".

"Словом, сьогодні у Центрвиборчкому немає суттєвого занепокоєння з приводу готовності до виборів. Ми сподіваємося, що і ті суспільно-політичні події, які відбуваються зараз у державі, не вплинуть на процес голосування та підрахунок голосів виборців", - сказав Охендовський.

За його словами, всі виборчі комісії утворені відповідно до закону, виборчі бюлетені своєчасно надруковані і передані в окружні та дільничні комісії, списки виборців вже надійшли на виборчі дільниці.

Крім того, ЦВК надрукувала та передала у виборчі комісії бланки протоколів про підрахунок голосів виборців, включивши в них прізвища кандидатів у народні депутати поліграфічним способом, що не тільки істотно прискорить підрахунок голосів, але й зменшить кількість випадків, коли виникне необхідність зміни в протокол.