ua en ru

ЦВК зареєструвала ще офіційних спостерігачів за виборами до Верховної Ради

Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала 16 офіційних спостерігачів за ходом виборчого процесу від міжнародної організації "Громадський союз" та 48 офіційних спостерігачів від міжнародної неурядової організації "Сanadem". Про це передає кореспондент РБК-Україна.

"За" відповідне рішення проголосували по 13 членів комісії з 13 присутніх на засіданні ЦВК

Крім того, ЦВК дозволила спостерігати за ходом виборчого процесу ряду громадських організацій, серед яких, зокрема, Всеукраїнська громадська організація "Комітет по боротьбі з корупцією в органах державної влади, правоохоронних органах і судах". Також ЦВК дозволила мати офіційних спостерігачів за виборами в парламент на території м. Коростень та в Коростенському районі Житомирської області громадській організації "Центр правової підтримки". У Києві дозволено спостерігати за ходом виборів представникам громадської організації "Екологічно чисте майбутнє", а на території Івано-Франківської області Молодіжній громадській організації "Прикарпатський студентський союз".

Крім того, ЦВК відмовила у праві спостерігати за ходом виборів громадської організації "Сильна країна" (м. Нова Каховка) оскільки, за словами доповідача з даного питання, члена Центрвиборчкому Юлії Швець, статутом цієї організації не передбачається спостереження за ходом виборів. На тій же підставі було відмовлено громадській організації "Україна - рідний край".

Нагадаємо, сьогодні, 28 серпня, згідно з Законом "Про вибори народних депутатів України", закінчується термін подачі заяв з проханням мати офіційних спостерігачів на виборах депутатів в ВР.

Вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р.