ua en ru

ЦВК зареєстрував одного кандидата в Президенти, - Охендовський

Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала одного кандидата в Президенти України.

Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала одного кандидата в Президенти України. Про це на зустрічі з представниками ОБСЄ заявив голова ЦВК Михайло Охендовський, передає прес-служба комісії.

Він зазначив, що на сьогоднішній день в ЦВК надійшло менше 10 заяв про реєстрацію кандидатів на посаду Президента в порядку самовисування, але комісія мала підстави зареєструвати тільки однієї людини, який дотримувався всіх вимог до оформлення документів, передбачених чинним законодавством.

"Для порівняння можу сказати, що на 23-й день виборчого процесу виборів Президента 2010 року - на 10 листопада 2009 року Центральною виборчою комісією було зареєстровано 17 з 18 кандидатів на пост Президента України, 17 їх уповноважених представників та 1353 довірені особи. На той момент виборча кампанія була вже в повному розпалі. На сьогодні ж, можливо, з-за внесення до Закону змін, які ще не вступили в силу, або через якісь інші причини виборчий процес проходить не так активно, як очікувалося на початку. Тільки одна політична партія провела з'їзд, на якому висунула кандидата на пост Президента України. Ще одна офіційно повідомила Комісію про намір провести такий з'їзд 22 березня. Але ми готові до того, що найближчим часом у Комісії продовжать надходити належним чином оформлені документи для реєстрації кандидатів на пост Президента України", - зазначив Охендовський.