ua en ru

ЦВК зареєструвала Гунька народним депутатом

ЦВК зареєструвала Гунька народним депутатом Фото: Анатолій Гунько (cvk.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

Центральна виборча комісія (ЦВК) зареєструвала Анатолія Гунька народним депутатом. Він переміг на довиборах до Ради на 208 окрузі.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ЦВК.

Повідомляється, що сьогодні відбулося чергове засідання ЦВК, на якому Гунька зареєстрували нардепом. Він був обраний на проміжних виборах народного депутата 25 жовтня 2020 в одномандатному виборчому окрузі № 208. Висувався партією "Слуга народу".

Нагадаємо, за підсумками виборів на цьому окрузі в Чернігівській області, за Гунька проголосували 21 245 виборців. Він на кілька відсотків обійшов колишнього народного депутата і лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка.

Довибори були призначені після смерті Валерія Давиденка, який був обраний на цьому окрузі влітку 2019 року. У травні 2020 року його знайшли зі смертельним вогнепальним пораненням, поліція кваліфікувала справу як умисне вбивство.

"Пістолет знаходився поруч і будуть перевірятися всі версії. І вбивство і самогубство, і інсценування самогубства. Всі версії", - заявляв заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.