ua en ru

ЦВК сьогодні збереться на засідання, щоб провести до ВР наступних по списку депутатів від НФ та БПП

ЦВК сьогодні збереться на засідання, щоб провести до ВР наступних по списку депутатів від НФ та БПП Фото: Андрій Магера

ЦВК має 6 днів з часу отримання документів про припинення повноважень депутатів-списочників для оголошення про визнання народними депутатами наступних по списку

Центральна виборча комісія (ЦВК) може сьогодні зібратися на засідання, щоб провести наступних по списку до парламенту депутатів від фракції "Народний фронт" та "Блок Петра Порошенка" у зв'язку із призначенням до уряду Володимира Гройсмана, Лілії Гриневич, Іванни Климпуш-Цинцадзе, Остапа Семерака та Степана Кубіва. Про це РБК-Україна повідомив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

"Я думаю велика ймовірність того, що сьогодні буде засідання, де будуть визнані обраними наступні депутати по списку", - сказав Магера.


За його словами, ЦВК має шість днів з часу отримання документів про припинення повноважень депутатів-списочників для оголошення про визнання народними депутатами наступних по списку.

"Якщо депутат - списочник, то ЦВК протягом шести днів з дня отримання документа про припинення повноважень приймає рішення про визнання обраними наступних. Що стосується мажоритарника, то там десять днів, але не з моменту отримання документу, а з дня дострокового припинення повноваження - дня рішення парламенту", - додав він.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада України затвердила новий склад Кабміну.