ua en ru

ЦВК РФ заявив про готовність дистанційно спостерігати за місцевими виборами на Донбасі

Центральна виборча комісія Росії готова дистанційно спостерігати за місцевими виборами на Донбасі. Про це повідомив в ефірі голова органу Володимир Чуров, передає "Російська служба новин".

"Ми готові дистанційно спостерігати за будь-якими виборами. Але зараз говорити про це рано, оскільки вибори призначені, не встановлено, з якого законодавством, за якою нормативною базою вони будуть проводитися", - зазначив він.

На думку голови ЦВК, починати підготовку слід тоді, коли вибори будуть оголошені відповідно до зрозумілою нормативною базою, і коли розпочнеться формування відповідних виборчих комісій.

"Коли почнеться нормальний процес підготовки до виборів, ми займемося в наших інтересах дистанційним моніторингом, яким будемо готові поділитися з іншими організаціями - ОБСЄ, наприклад", - додав він.

Нагадаємо, 17 березня на офіційному сайті Верховної Ради України було опубліковано перелік населених пунктів Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування.

Відзначимо, в Єврокомісії рекомендували Україні переглянути закон про місцеві вибори.