ua en ru

ЦВК прийняла оригінали протоколів від всіх окружкомів

Центральна виборча комісія (ЦВК) прийняла оригінальні протоколи з мокрими печатками з результатами голосування виборців на позачергових виборах Президента від усіх окружних виборчих комісій.

Центральна виборча комісія (ЦВК) прийняла оригінальні протоколи з мокрими печатками з результатами голосування виборців на позачергових виборах Президента від усіх 189 окружних виборчих комісій. Про це РБК-Україна повідомила заступник глави прес-служби ЦВК Олена Терещенко.

Зокрема, сьогодні ЦВК прийняла останні чотири протоколи з округів №16 (Немирів) та №18 (Ямпіль) Вінницької області, №70 (Мукачево) Закарпатської та №96 (Чайки) Київської областей.

При цьому, за словами представника ЦВК, деякі протоколи були відправлені окружкомам на уточнення. Вони будуть розглянуті сьогодні після перерви, близько 17:00, а також завтра, 31 травня.

"Зараз закінчилася чергова частина засідання... Станом на зараз опрацювали всі протоколи і деякі відправили на доопрацювання. Зараз перерва в засіданні до 17:00. Після 17:00 продовжиться процес прийняття уточнених протоколів... Частину протоколів сьогодні відправили на уточнення терміном до завтра. У нас триває безперервне засідання... Бо сьогодні ввечері і завтра будемо розглядати уточнені протоколи", - сказала Терещенко.

Нагадаємо, за результатами обробки Центрвиборчкомом 100% електронних протоколів, лідер перегонів позафракційний нардеп Петро Порошенко набрав 54,7% (або 9 млн 856 тис. 911) голосів виборців.

Як повідомлялося, інавгурація нового Президента України призначена на 7 червня 2014 р.