ua en ru

У ЦВК запропонували експеримент щодо прискорення процесу підрахунку голосів на виборах

У ЦВК запропонували експеримент щодо прискорення процесу підрахунку голосів на виборах Фото: ЦВК

28 грудня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії

Центральна виборча комісія (ЦВК) ініціює державний експеримент щодо передачі відомостей про підрахунок голосів виборців з виборчих дільниць безпосередньо в комісію. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЦВК.

Експериментом передбачено, що відомості про зміст протоколів дільничних виборчих комісій в електронному вигляді передаватимуться з усіх виборчих дільниць відразу і безпосередньо у Центральну виборчу комісію.

Зазначено, що таким чином, українське суспільство та міжнародна спільнота зможуть дізнатися про результати підрахунку голосів виборців вже вранці дня, наступного за днем голосування.

"Метою такого експерименту також практичне випробування можливості автоматизованого формування протоколів дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях, протоколів окружних виборчих комісій про повторний підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях, про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі", - йдеться в повідомленні

Протоколи ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях в одномандатному виборчому окрузі та протоколи ОВК про повторний підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях, що створені в електронній формі, використовуються виключно для аналізу результатів проведення експерименту, мають інформаційне значення і не викликають юридичних наслідків

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Комітет виборців України (КВУ) назвав число виключених кандидатів зі списків політичних партій.