ua en ru

ЦВК скасувала рішення щодо проведення референдуму про недовіру меру і депутатам Українки

Центральна виборча комісія (ЦВК) скасувала рішення Української міської виборчої комісії Обухівського району Київської обл. щодо проведення місцевого референдуму з питань недовіри міському голові і депутатам.

Центральна виборча комісія (ЦВК) скасувала рішення Української міської виборчої комісії Обухівського району Київської обл. щодо проведення місцевого референдуму з питань недовіри міському голові і депутатам. Таке рішення ЦИК прийняла сьогодні на своєму зсіданні, передає кореспондент РБК-Україна.

Секретар ЦВК Олена Лукаш зазначила, що Українська міська виборча комісія Обухівського району на засіданні 27 січня 2014 р. прийняла низку рішень щодо організації і проведення референдуму. На референдум планувалось винести два питання, зокрема про недовіру міському голові і міським депутатам м. Українки.

Відповідне рішення скасовано оскільки територіальна комісія законодавством України не наділена повноваженнями виконувати функції комісії з референдуму, а також приймати рішення щодо організації та проведення референдуму.

Також на засіданні ЦВК прийняла рішення звернутися до прокуратури Київської області щодо здійснення перевірки відповідності рішення міськради м. Українки на неухильне дотримання вимог законодавства України.