ua en ru

ЦВК скасувала реєстрацію ще 64 кандидатів у нардепи

Центральна виборча комісія (ЦВК) скасувала реєстрацію ще 64 кандидатів у народні депутати, які балотуються по багатомандатному виборчому округу і одномандатних виборчих округах. Такі рішення прийняті на сьогоднішньому засіданні ЦВК, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, ЦВК скасувала реєстрацію кандидатів у народні депутати Волкова Д., Напріенко П., Тарашевської І., Межебовської М., які балотуються по багатомандатному виборчому округу від політичної партії "Зелені".

Також ЦВК скасувала реєстрацію кандидата в нардепи від СПУ по многомантадтому виборчому округу Смирнова В.

Крім того, ЦВК скасувала реєстрацію низки кандидатів-смовисуванців, які балотуються по мажоритарному округу № 90 - Галабурди О., Кошеленко О., Кропивницького В., Матюшко В., Олійника К., Свердлика К., Рижикова Р.,

самовисуванців по округу № 19 - Агапова С., Копко Л., Пуклі І., Сиянчука М., Богачевського В.,

самовисуванців по округу № 20 - Бочковського В., Горшко А., Кривоша В., Семченкової С., Фоміна А.,

самовисуванця по округу № 22 - Кварцяного В.,

самовисуванців по округу № 23 - Вашкевича М., Дроздика І., Супрунюка Г.,

кандидата від Конгресу Українських Націоналістів по округу № 115 - Білінського Н.,

кандидатів по округу № 94 - Маркова С. ("Соціалістична Україна"), Підлітка А. ("Відродження") Медведського Р. (Слов'янська партія),

кандидата від Української народної партії по округу № 213 - Пасічного В.

В окрузі № 222 скасовано реєстрацію Кисіля Р., висунутого партією "Наша Україна", а в окрузі № 115 ЦВК скасувала реєстрацію самовисуванця Перепічки Є., в окрузі № 194 - кандидата від партії "Україна-Вперед" Островської Л., кандидата від партії "Наша Україна" Мамалиги В., в окрузі № 124 - кандидата від Народна партії - Ішкевіча О.

В окрузі № 73 скасовано реєстрацію самовисуванця Лакатоша М., в окрузі № 209 кандидата від СПУ - Бойко М., в окрузі № 125 кандидата від партії Н. Королевською "Україна - Вперед!" - Дьяковича М.

В окрузі № 60 ЦВК скасувала реєстрацію кандидата-самовисуванця в нардепи Коновалюка В., в окрузі № 85 - самовисуванця - Дзундзи В., окрузі № 166 - кандидата від ПР - Кися І., в окрузі № 143 скасовано реєстрацію самовисуванця - Дубового О. , в окрузі № 134 кандидата від партії "Удар" - Дубенко С.

В окрузі № 72 - кандидатів-самовисуванців Вурсти М., Грабаря І., Хоми С., в окрузі № 144 - скасовано реєстрацію кандидата від ВО "Батьківщина" - Христова Д, в окрузі № 128 кандидата-самовисуванця - Ісакова С., в окрузі № 208 кандидата від ПР - Тандура В., в окрузі № 220 - Омельченко А., який балотується в порядку самовисування.

В окрузі № 179 скасовано реєстрацію кандидата-самовисуванця Швидкого С., а в окрузі № 17 також самовисуванця - Матвієнко А.

В окрузі № 78 скасовано реєстрацію Безверхого В. (СПУ), а в окрузі № 120 - Книшик С. (Українська Національна Консервативна партія).

Рішення про скасування реєстрацій кандидатів прийняті на підставі заяв про відмову балотуватися.

Також, ЦВК ухвалила рішення і ліквідувала реєстрацію кандидата в нардепи Тимошенко В.О. (ВО "Громада") у зв'язку з його смертю. За таке рішення проголосували 13 членів Центрвиборчкому.

Як зазначила доповідач з даного питання, секретар ЦВК Тетяна Лукаш, у ЦВК надійшла інформація про зареєстровану смерть кандидата в нардепи, у зв'язку з чим ЦВК прийняла рішення про вибування з балотування Тимошенко по багатомандатному виборчому округу. Даний кандидат проживав в м. Черкаси.

Крім того, ЦВК понад порядку денного розглянула низку заяв про ліквідацію реєстрацій кандидатів. Зокрема, ЦВК скасувала реєстрацію кандидата-самовисуванця по мажоритарному округу № 43 - Гаврилко Г., самовисуванця по округу № 66 - Денісюка І., самовисуванця по округу № 217 - Лавриненко В., самовисуванця по округу № 4 - Потапової А., кандидата від партії "Єдина Родина" в окрузі № 4 - Коганова А. і в самовисуванців в окрузі № 78 - Бондаря В., Невзорова О., Ткаченко С., Шаповалова Е.

У той же час, ЦВК не стала розглядати сьогодні питання про скасування реєстрації кандидата від партії "Удар" по 210 виборчому округу Кургану І., перенісши дане питання на понеділок у зв'язку з тим, що заяву про скасування реєстрації було подано не самим кандидатом, а його довіреною особою і на даний момент згаданий кандидат перебуває за межами України

Крім того, ЦВК не стала розглядати питання ліквідації реєстрації самовисуванця по округу № 10 - Позднякова А., оскільки, за словами доповідача з даного питання, члена ЦВК Чупахіна Олександра, подані ним документи заповнені не у відповідності з нормою.

Нагадаємо, вибори народних депутатів України відбудуться 28 жовтня 2012 р.