ua en ru

ЦВК сподівається, що ВР на найближчому засіданні зможе вирішити питання фінансування виборів у п'яти проблемних округах

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський сподівається, що на найближчому пленарному засіданні парламент зможе вирішити питання фінансування проведення майбутніх виборів у п'яти проблемних округах, а також питання фінансування ЦВК і функціонування держреєстру виборців. Про це він повідомив журналістам після засідання ЦВК, передає кореспондент РБК-Україна.

"ЦВК сподівається, що на найближчому засіданні Верховної Ради до порядку денного буде включено питання про розгляд Закону України про внесення змін до Закону "Про державний бюджету на 2013 р.". Як відомо, наступний пленарний тиждень розпочнеться 8 жовтня 2013 р. У разі, якщо ВР зможе прийняти цей закон в цілому... він набуде чинності до початку виборчого процесу і у нас не буде жодних підстав сумніватися в належному фінансуванні майбутніх виборів народних депутатів", - сказав Охендовський.

Крім того, він повідомив, що на сьогоднішній день "ЦВК дійсно необхідні бюджетні призначення для фінансування бюджетної програми управління і керівництва у сфері проведення виборів і референдумів та ЦВК також сподівається, що одночасно з вирішенням питання про фінансування повторних виборів народних депутатів ВР знайде можливість вирішити питання фінансування самої ЦВК, а також певних витрат на функціонування державного реєстру виборців".

Охендовський не назвав необхідну суму фінансування, однак зазначив, що у зареєстрованому і опублікованому на сайті ВР законопроекті № 3150 зазначені необхідні суми.

Зазначимо, що в даному документі йдеться про виділення ЦВК додаткової суми у розмірі 20,6 млн грн.

"...За розрахунками Центральної виборчої комісії на організацію підготовки і проведення проміжних або повторних виборів народних депутатів України в окремих одномандатних виборчих округах у разі їх призначення у 2013 р. додатково потрібно 20,6 млн грн", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.