ua en ru

ЦВК: На виготовлення бюлетенів витрачено майже 64 млн грн

Зважаючи на передрук бюлетенів, на їх виготовлення з державного бюджету було витрачено майже 64 млн грн. Про це у ході сьогоднішнього брифінгу заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, передає кореспондент РБК-Україна.

"В цілому для загальнодержавного виборчого округу було виготовлено 36 млн 769 тис. 156 бюлетенів вартістю майже 32 млн грн. Для мажоритарних округів було виготовлено, це з урахуванням... передруку виборчих бюлетенів, 39 млн 526 тис. 718 виборчих бюлетенів вартістю також майже 32 млн", - сказала Усенко-Чорна.

За її словами, ЦВК була вимушена передруковувати бюлетені, оскільки через звернення кандидатів-мажоритарщиків повинна була майже щодня скасовувати реєстрацію кандидатів у депутати, через що "процес виготовлення бюлетенів був дуже критичний і вісті з поліграф-комбінату "Україна" нагадували зведення з прифронтових територій".

Також для тих членів комісій, з вини яких були зіпсовані бюлетені, Усенко-Чорна повідомила, вартість одного виборчого бюлетеня для голосування в загальнодержавному виборчому окрузі складає 87 копійок, а бюлетеня для голосування в мажоритарному виборчому окрузі складає або 72 копійки, або 87 копійок залежно від довжини виборчого бюлетеня.

Читайте також: Вибори-2012 онлайн-трансляція, всі новини дня голосування на парламентських виборах