ua en ru

ЦВК може зекономити на виборах до Ради близько 140 млн грн, - Охендовський

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський заявляє, що для проведення дострокових виборів до Верховної Ради України необхідно 986 млн грн, але можна зекономити близько 140 млн грн, якщо ухвалити відповідний законопроект.

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський заявляє, що для проведення дострокових виборів до Верховної Ради України необхідно 986 млн грн, але можна зекономити близько 140 млн грн, якщо ухвалити відповідний законопроект. Про це він заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Охендовський зазначив, що у Раді був зареєстрований законопроект № 4531 авторства керівника профільного комітету ВР, народного депутата Давида Жванії, який який передбачає суттєве скорочення видатків державного бюджету на організацію підготовки позачергових парламентських виборів.

"Орієнтовні підрахунки ЦВК свідчать, що в разі прийняття цього проекту - а він фактично стосується організаційно технічних змін до чинного закону - можна буде заощадити близько 140 млн грн. В першу чергу, це стосується видатків на оплату послуг ЗМІ, видатків на фіксування передвиборної агітації за рахунок коштів держбюджету і видатків на виготовлення деякої іншої виборчої документації", - сказав голова ЦВК.