ua en ru

ЦВК: для оголошення попередження кандидатам у нардепи в окрузі 205 підстав немає

ЦВК: для оголошення попередження кандидатам у нардепи в окрузі 205 підстав немає Фото: Михайло Охендовський

Факт підкупу виборців має бути попередньо встановлений судом

Центральна виборча комісія (ЦВК) не має підстав для оголошення попередження жодному кандидату у народні депутати України на окрузі №205 (Чернігівська область), оскільки немає відповідного рішення суду. Про це заявив голова ЦВК Михайло Охендовський сьогодні, 21 липня, під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спроби та випадки підкупу виборців з боку окремих кандидатів у народні депутати України. Ми вчора провели нараду, і я сам ставив собі питання, що може зробити ЦВК для того, щоб запобігти подібним випадкам. Нажаль, в арсеналі ЦВК не так багато засобів реагування на подібні дії окремих кандидатів у народні депутати, і єдиною санкцією, яка є в нашому розпорядженні у разі підкупу виборців з боку кандидата у народні депутати, є оголошення такому кандидату попередження", - заявив Охендовський.

Він зазначив, що наразі ЦВК не має підстав для оголошення попередження жодному кандидату у народні депутати України, оскільки факт підкупу виборців має бути попередньо встановлений судом.

"Жодного судового рішення на цей час у ЦВК стосовно спроби підкупу виборців немає", - заявив Охендовський.

Нагадаємо, в окрузі 205, де повинні відбутися проміжні вибори народного депутата, сталася бійка, в результаті якої був госпіталізований кандидат у нардепи Василь Крутчак.