ua en ru

Цифрове телебачення в Україні відбулося, - глава Держкомтелерадіо

Цифрове телебачення в Україні відбулося, заявив глава Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олександр Курдінович на слуханнях у комітеті Верховної Ради з питань свободи слова та інформації на тему «Впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні».

«Найсучасніша ефірна цифрова мережа побудована. Все більше глядачів приєднується до безкоштовного перегляду кращих програм українського телебачення у цифровому стандарті, а держава успішно виконує соціальну функцію щодо забезпечення малозабезпечених верств населення телетюнерами», - сказав Курдінович.

Він зазначив, що протягом 2012 р. за рахунок бюджетних коштів було закуплено та доставлено близько 800 тис. телетюнерів для прийому цифрового сигналу. Таким чином, більше 2 млн громадян з малозабезпечених сімей отримали можливість дивитися цифрове ефірне телебачення.

При цьому Держкомтелерадіо проводить роботу з продовження цієї вкрай важливої програми і цього року, для чого необхідно близько 300 млн грн, резюмував Олександр Курдінович.