ua en ru

Цифровізація світу: які шанси України?

Цифровізація світу: які шанси України?

Непередбачувано швидкий розвиток цифрової економіки вже став вагомим світовим трендом. Ми стрімко входимо в епоху Індустрії 4.0, яка передбачає наскрізну цифровізацію буквально всього, що стосується бізнесу. Всі фізичні активи буде інтегровано до цифрової екосистеми разом з партнерами, які беруть участь у ланцюжку створення вартості. Але що означає глобальна цифровізація для України — шанс наздогнати більш розвинені країни чи фактор ще більшого відставання?

Щоб заскочити до цифрового потяга разом із прогресивними державами світу, починати роботу треба вже сьогодні. Адже досягнути успіху в нових умовах можна лише за наявності добре налагоджених процесів отримання, аналізу та обміну даними. За цих умов буде можливо реалізувати головний принцип цифрової економіки: використання можливостей інтелекту створювати цифрову додану вартість.

Цифровізація світу: які шанси України?

Ключова роль у повороті країни на цифровий курс належить державі. Владі слід не лише займатися питаннями електронного врядування, а й зосередитися на цифровізації бізнесу та промисловості, впровадженні цифрових прав, "твердій" та "м’якій" інфраструктурі, подоланні цифрового розриву в суспільстві тощо. І кожен із цих напрямів має власні рецепти успіху.

Експертна дискусія найвищого рівня стосовно того, що необхідно робити, аби цифрова екосистема радикально підняла рівень життя в Україні, відбудеться 5 жовтня 2017 року під час Київського міжнародного економічного форуму (КМЕФ). У панельній дискусії "Життя у цифровому світі" візьмуть участь такі авторитетні експерти, як професор Массачусетського технологічного інституту Лорен Грехем, генеральний директор асоціації Israel Advanced Technology Industries Карін Майер Рубінштейн, партнер венчурного фонду Digital Leaders Ventures Монті Мецгер, генеральний менеджер Microsoft у Центральній та Східній Європі Майкл Когелер та ін.

Вже четвертий рік поспіль форум збере разом у Києві економістів зі світовим ім'ям, іноземних і вітчизняних лідерів думки, бізнесменів, державних діячів, представників провідних міжнародних компаній та інвестиційних фондів, політиків і дипломатів з метою обговорення питань, ключових для української економіки. За новинами КМЕФ можна стежити на сайті форуму та на його офіційній сторінці у Facebook.