ua en ru

На церемонії прощання з Пересом були присутні понад 80 делегацій

На церемонії прощання з Пересом були присутні понад 80 делегацій Фото: Шимон Перес

Під час церемонії президент Ізраїлю Реувен Рівлін і глава Палестини Махмуд Аббас потиснули один одному руки

В Єрусалимі пройшла церемонія прощання з колишнім президентом Ізраїлю Шимоном Пересом. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

"Ми прощаємося з хорошим другом України. Шимон Перес - видатна постать в глобальному масштабі, адже він завжди докладав максимальних зусиль для підтримки миру і ставив принципи честі і поваги до людської гідності понад усе! Тому це втрата не тільки для Ізраїлю, але і для всього світу", - зазначив президент України Петро Порошенко.

На церемонії прощання з Пересом були присутні понад 80 делегаційНа церемонії прощання з Пересом були присутні понад 80 делегаційНа церемонії прощання з Пересом були присутні понад 80 делегаційНа церемонії прощання з Пересом були присутні понад 80 делегацій

Фото: в Єрусалимі попрощалися з Шимоном Пересом

Варто відзначити, що на похороні були присутні делегації 80 країн. Зокрема, були присутні президент США Барак Обама і державний секретар США Джон Керрі, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, президент Франції Франсуа Олланд, президент Німеччини Йоахім Гаук, прем'єр-міністр Італії Маттео Ренці, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, президент Польщі Анджей Дуда, президент Литви Даля Грібаускайте, президент Румунії Клаус Иоханнис, президент Європейської ради Дональд Туск, генерал-губернатор Австралії Пітер cosgrove як і інші офіційні особи

Крім того, видання Reuters повідомило, що під час церемонії президент Ізраїлю Реувен Рівлін і глава Палестини Махмуд Аббас потиснули один одному руки.

Нагадаємо, колишній президент Ізраїлю Шимон Перес помер на 94-му році життя в лікарні в ніч на 28 вересня. Перес був госпіталізований після інсульту два тижні тому і лікарі досягли певного прогресу в його стані, але у вівторок родичі повідомили, що стан екс-президента різко погіршився.