ua en ru

Яценюка просять посприяти поліпшенню ситуації в металургійній галузі

Президент Української асоціації вторинних металів Василь Гуреєв та Президент об'єднання підприємств "Металургпром" Олександр Каленков звернулися до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням посприяти поліпшенню ситуації в металургійній галузі.

Про це йдеться у відповідному листі.

"Звертаємось до Вас з питань, які спрямовані на підвищення економічної ефективності діяльності металургійних підприємств. Ви добре обізнані щодо важливості гірничо-металургійного комплексу для забезпечення нормального соціально-економічного стану в країні. Однією з галузей, що входить до нього є брухтопереробна галузь, тому що металобрухт є важливою сировиною при виробництві сталі", - йдеться в повідомленні.

Як відзначається у листі, на сьогоднішній день норми законодавства, що регулюють відносини у сфері заготівлі, переробки та реалізації брухту, є дещо застарілими, вони є непрозорими і значно ускладнюють підприємницьку діяльність. Особливе значення це набуває у зв'язку з подальшою євроінтеграцією України, підкреслюють автори листа.

"Це стосується оподаткування фізичних осіб, доходи від здачі брухту чорних металів, а також оподаткування податком на додану вартість діяльності (ПДВ) з металобрухтом", - йдеться в листі.