ua en ru

Яценюка просять зупинити дестабілізацію газового ринку

Керівники газорозподільних підприємств звернулися до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, голови НАК "Нафтогаз" Андрію Коболєву, народному депутату Остапу Семераку з вимогою запобігти дестабілізації ситуації на газовому ринку. Про це йдеться у відповідному зверненні.

Керівники газорозподільних підприємств просять Яценюка зупинити спроби ДК "Газ України" в судовому порядку скасувати постанову Кабміну від 2012 р., яким газові мережі були передані їх компаніям в експлуатацію.

"Звертаємося до Вас у зв'язку з офіційною заявою посадових осіб ДК "Газ України" щодо спроби оскаржити в Адміністративному суді постанову КМУ від 20.08.12 №770 "Про деякі питання використання державного майна для забезпечення розподілу природного газу", - йдеться у зверненні.

"Ми розцінюємо заяву ДК "Газ України" як спробу розхитати і дестабілізувати і так критичної ситуації на газовому ринку. Дана заява негативно впливає на діяльність підприємств галузі та загрожує стабільності безпеки поставок газу споживачам", - підкреслюється в документі.

За словами авторів листа, вони вважають посягання компанії "Газ України" на газові мережі безпідставними як з правової точки зору, так і з позиції, що компанія, яка має десятки мільярдів боргів, може ефективно експлуатувати газові мережі.

"ДК "Газ України", що протягом останніх трьох років фактично не веде будь-якої господарської діяльності, яка має мільярдні борги перед кредиторами і бюджетом, заявила про себе, як про "перспективному"оператора газорозподільних мереж. Тих мереж, які приєднані до приміщень безпосередніх споживачів і від використання яких залежить безперебійне і надійне газопостачання кожного з нас", - підкреслюється в листі.

"Чи Не станеться так, що компанія "Газ України", яка тільки НАК "Нафтогаз України" заборгувала 21,4 млрд грн, намагається отримати державне майно виключно для розрахунків з власними кредиторами і поліпшення свого неплатоспроможного положення або прихованої приватизації цього майна", - йдеться в документі, підписаному більш, ніж тридцятьма керівниками газорозподільних підприємств.

Яценюка просять зупинити дестабілізацію газового ринку

Яценюка просять зупинити дестабілізацію газового ринку

Яценюка просять зупинити дестабілізацію газового ринку

Яценюка просять зупинити дестабілізацію газового ринку