ua en ru

Яценюк зацікавлений у наповненні кредитного портфеля "Ощадбанку", - Медведчук

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зацікавлений не стільки в енергетичній модернізації країни, скільки в наповненні кредитного портфеля "Ощадбанку". Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Сьогодні про свою божевільну ініціативу перейти на електрокотли прем'єр вирішив "забути", зате не втомлюється пропонувати українцям брати кредити в "Ощадбанку". Складається враження, що глава Кабміну зацікавлений не стільки в енергетичній модернізації країни, скільки в наповненні кредитного портфелю даної фінансової установи. Інакше, як справедливо зазначають експерти, громадянам пропонувалася б не двадцятивідсоткова компенсація кредиту, взятого в банку, а компенсація вартості обладнання та його встановлення", - заявив Медведчук.

Як вважає політик, думати про пересічних громадян "єврореформатори не звикли", а замість цього вони підвищують тарифи на газ та опалення, хочуть знизити мінімальну температуру в житлових приміщеннях з 18 С до + 16 С, готують населення до віялових відключень електроенергії.

"Одним словом, перекладають всі проблеми на кінцевого споживача. Мабуть, так в уяві нашого уряду і виглядає енергетична модернізація", - додав він.