ua en ru

Яценюк у Варшаві розкритикував "Північний потік-2"

Яценюк у Варшаві розкритикував "Північний потік-2" Фото: Арсеній Яценюк (nfront.org.ua)

Яценюк підкреслив, що “Північний потік-2" - це антиукраїнський проект

"Північний потік-2" поставить Європу в повну залежність від компанії, якою керує Кремль і персонально Володимир Путін. Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час Міжнародної конференції "Революція, війна та її наслідки" у Варшаві 16 березня, передає прес-служба політсили.

“Північний потік-2” - це антиукраїнський, антипольський, антисловацький і антиєвропейський проект. Як можна підтримувати проект, за яким Росія захоплює енергетичний ринок Європейського Союзу?", - наголосив Яценюк.

Лідер "Народного фронту" наголосив на необхідності кроків задля енергетичної безпеки: "Тут так само постає питання єдності в Європейському Союзі: що перше – бізнес, економіка чи все-таки цінності. І не тільки цінності, але й усвідомлення власних енергетичних викликів для країн-членів ЄС".

Він підкреслив, що «Північний потік-2», - це антиукраїнський, антипольський, антисловацький і антиєвропейський проект:

"Як можна підтримувати проект, за яким Росія захоплює енергетичний ринок Європейського Союзу? Як можна підтримувати проект, за яким російський «Газпром», який не виконує рішення Стокгольмського арбітражу, виграного Україною, і просто відключає тиск газу в українській трубі, щоб Україна не справилася з транзитом газу до Європейського Союзу? Але Україна справилася. Як можна підтримувати проект, який позбавляє громадян України 3 мільярдів доларів на рік?".

"Як можна підтримувати проект, який повністю ставить Європу в залежність від однієї політичної компанії, якою керує не (голова правління "Газпрому") Міллер, а Кремль і персонально Путін. Яка продає не газ, а яка має енергетичну зброю?", - сказав він.

"Ми з нашими польськими друзями єдині в тому, що цей проект повинен бути зупинений. І ми покладаємося на наших європейських партнерів, на ЄС і Європейську Комісію в прийнятті правильного рішення. Правильного рішення для наших країн, для наших народів і для нашого майбутнього", - додав Яценюк.